Švajčiarska banka UBS plánuje zrušiť až 10.000 miest

27.10.2012 Celý región

Zürich 27. októbra (TASR) - Švajčiarska banka UBS plánuje zrušiť až 10.000 miest vo svojich pobočkách na celom svete, čo znamená, že o prácu tak príde 16 % jej zamestnancov. Dôvodom najväčšej vlny prepúšťania od globálnej finančnej krízy v roku 2008 sú klesajúce tržby v čase, keď banka musí zvyšovať kapitálové rezervy. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na britské noviny Financial Times.

Najväčšia švajčiarska banka z hľadiska aktív sa chystá rušiť miesta po celom svete, a to predovšetkým v obchodnej a investičnej divízii. Prepúšťanie bude sprevádzať aj reštrukturalizácia, v rámci ktorej chce banka zmenšiť obchodnú divíziu a oddeliť investičné a poradenské aktivity. To povedie k ďalšej redukcii rizikových aktív a samozrejme k zrušeniu tisícov pracovných miest v nasledujúcich pár rokoch.

Vlna prepúšťania neprebehne naraz, ale postupne a presné údaje o tom, koľko zo 63.500 zamestnancov UBS príde o prácu, zatiaľ nie sú známe. Isté však je, že ide o ďalšie prepúšťanie nad rámec vlani avizovaného zrušenia 3500 pracovných miest.

Informovali o tom agentúra Reuters a noviny Financial Times.
 

Vyberte región